Historien bak Hauger Fotballklubb

Året 1969 skulle i sannhet bli et år med historisk sus. 21. juli satte Neil Armstrong bena på månens overflate. Snaue tre måneder senere, nærmere bestemt 14. oktober, ble det klubbet i bordet på Samvirkeskolen på Gjettum - en gjeng entusiaster hadde stiftet Hauger Sportsklubb. Det må kunne sies å ha vært "et lite slag for fotball-Norge, men et gigantisk slag for Haugerungdommen"!

Gjengen bak Hauger Sportsklubb med initiativtaker Jan Gutubakken i spissen fikk straks merke at det var et stort behov for en ny klubb mellom Bærums Verk og Sandvika. Ikke i sine villeste fantasier hadde de forestilt seg den enorme pågangen som de ble stilt overfor fra første dag av. Foranledningen til klubben var nemlig en helt annen enn det den er i dag hvor klubben kan skilte med 49 lag og nesten 700 medlemmer - og med navnet Hauger Fotballklubb! Gjengen som grunnla Hauger Fotballklubb gravde frem ideen om å starte en egen klubb da de hadde sine ukentlige samlinger hver lørdag på Brynbanen for å "hæppe" fotball. Siden gjengen besto av så mange talenter fant de ut at de like godt kunne starte et eget seniorlag. Og vi vet jo hvor det har endt. Fra opprykk det første året (1971) opp til 6. divisjon og til i dag hvor A-laget har etablert seg i 3. divisjon. Sesongen 2007 endte dessverre med et lite skritt tilbake da de blå gutta fra Hauger ble nødt til å ta turen ned til 4. divisjon. De øvrige lagene i klubben har gjort og gjør fremdeles stor ære på klubben med flotte resultater.

Klubben stod overfor en stor milepæl da ordfører Odd Reinsfeldt åpnet Rud kunstgress i klubbens jubileumsår i 2004 da Hauger Fotballklubb ble 35 år. Endelig kom det etterlengtede moderne fotballanlegget på plass. Dette har så absolutt hjulpet klubben til å styrke og tydeliggjøre profilen hvor både sosiale og sportslige faktorer på Kolsås, Hauger, Rud og Gjettum står i sentrum. Klubben har forsvart sine mottoer "Idrett - Samhold - Sosial profil" og "For unge spillere er vi et førstevalg" med glans!

Viktigere arrangementer i dag:

• Hauger Jentecup som sesongoppstart for mellom 40 og 50 lag
  • fotballskole
  • flere mindre cuper
  • Haugerligaen i september for klubbens egne medlemmer